Tipuri de lemn si alegerea noastra

Tipuri de lemn

si alegerea noastră




Spuneam in articolul anterior ca cea mai buna alegere pentru mobilierul casei noastre este cea a mobilierului din lemn masiv in cazul in care vrem o investiție pe termen lung. 
Fiecare tip de lemn este unic si fiecare are caracteristicile sale, iar despre acestea vom vorbi mai jos. 

FAGUL este un lemn tare, are duritate, rezistenta la uzura si se finisează bine. Are culoarea crem pal cu accente roz sau maro si un luciu natural mediu. Se folosește mult pentru podele, mobilă si mobilier pentru copii

STEJARUL este un alt lemn tare si rezistent, se finisează bine si este rezistent si la absorbția umezelii. Stejarul este potrivit atât pentru mobilă cat si pentru proiecte de exterior.

FRASINUL are aproape aceleași proprietăți cu cele ale stejarului dar are o culoare mai deschisă.

NUCUL este cel mai frumos lemn din punctul meu de vedere ☺️ Culoarea variază de la tonalități deschise până la nuanțe închise de maro. Se pretează la toate tipurile de finisaje, se combina foarte bine cu alte specii de lemn. Din lemnul de nuc ies piese superbe de mobilier.

PINUL este o specie de lemn moale, are o textura uniforma si se lucrează ușor cu el (mare atenție la așchii). Culoarea sa este deschisa intre alb si galben deschis si are multe noduri. Este rezistent la absorbția umezelii si se folosește in proiecte exterioare, case/cabane  si pentru mobilier.

Stiai că...

Cele mai vechi piese de mobilier au fost găsite în Egipt și datează din cel de-al treilea mileniu î.en?


Până în secolul al XVIII-lea, in cea mai mare parte, oamenii nu s-au deranjat cu un pat separat pentru copilul lor, iar copiii mici au dormit cel mai adesea cu părinții sau cu copii mai mari?

Istoria mobilierului pentru copii a început în Egiptul antic, unde în morminte s-au găsit mici paturi, diferite de cele ale adulților în dimensiuni.

În special mobilierul pentru copii separat ca atare nu a fost produs oriunde pentru o lungă perioadă de timp. Interiorul camerei pentru copii arăta că un dormitor al unui părinte, cu un pat mare, un covor baie picturi și nu exista o zonă de joacă.



Sursa sodiummedia.com

Alegerea noastră ca si material?...

 De când am inceput sa cochetam cu ideea de a face mobila pentru copii, am ales calitatea produsului si siguranța copiilor, așa ca am căutat materiale care sa corespunda criteriilor noastre. Astfel ne-am oprit atenția catre Fag, Pin si MDF.
Pentru structura pătuțurilor noastre am ales lemnul de esență tare, lemnul de FAG uscat prin aburire. De ce? Pentru ca noi avem trei copii care...ei bine...sunt precum maimuțele 🙊 nici un colțișor de mobila nu a rămas neexplorat si cățărat (spre marea mea disperare 🙈 iar mămicile care au copilași mai mari de doi ani știu exact ce spun ) Si la urma urmei așa sunt copiii... plini de energie , plini de imaginație si nerăbdători sa exploreze, sa încerce, sa vadă cum e sa sara de pe noptiera in pat sau sa stea agățați de căsuța patului 😅 si astea sunt doar câteva exemple. Iar camera celor mici este universul lor, locul in care imaginația se dezvoltă și dă " forme " noi fiecărui lucru, fiecărui obiect, fiecărei jucării.
Iar in acest caz cea mai buna variantă pentru siguranța lor este un mobilier rezistent 😉 iar lemnul de FAG are toate proprietățile necesare pentru un mobilier rezistent. Pentru ca, așa cum spuneam mai sus, este un lemn de esență tare, este rezistent la uzură, se finisează ușor si nu este așchios.
Iar pentru finisaje folosim doar vopsele si lacuri ecologice pentru lemn din gama Remmers (poți sta liniștită dacă bebelușul tău dorește să " guste" puțin din pătuț☺️ Sebi, băiețelul cel mare avea acest obicei când era bebeluș și au început să-i apară dințișorii 🙊 încă îl mai surprind cu diverse creioane in gura chiar daca are aproape opt ani 😅).

Fiecare pat este testat in primul rand de către noi in atelier... ce sa zic? ne place ceea ce facem si inca mai avem suflet de copil in noi 😁 plus ca noi nu am avut așa ceva când eram mici 😅

Ne place sa stam "atârnați" de căsuțele pătuțurilor 😁



PAT CASUTA EBI montat in atelier înainte de finisaj. 
Toată structura patului si a căsuței este din lemn masiv de FAG, 
iar partea de jos a patului si spatele căsuței este din MDF brut



 Patutul si copilul,,,imediat după montaj...fericire maxima...💓

Zile cu soare si multa veselie!

M. mamica de 3 copii










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Oameni cu pasiuni #1

Oameni cu pasiuni #2

Oameni cu pasiuni #3