Să fie Crăciun în fiecare zi!

Să fie Crăciun în fiecare zi in sufletul nostru...asta mi-aș dori



 In Decembrie suntem cu toții cuprinși de frenezia sărbătorii, iar cumpărăturile și pregătirile sunt prioritatea numărul unu. Căutăm cadouri care mai de care mai simandicoase, mai deosebite; curățăm și decorăm casa; împodobim bradul; pregătim mâncare...multă mâncare 😅 (mie îmi place să bucataresc dar mai ales sa prajituresc 😁)
Dar Crăciunul este mai mult de atât...Crăciunul este lumina și speranță, este bucurie intensa, este magie! 

Pentru că magia exista

Iar aceasta magie se numește viața! Iar viața ar trebui trăită zilnic cu bucurie și speranță în suflet și cu zâmbete pe buze!
Albert Einstein a spus „Daca vrei ca cel mic sa fie inteligent, citeste-i basme. Daca vrei sa fie si mai inteligent, citeste-i mai multe basme. ” 
Și are dreptate pentru că magia incurajeaza imaginatia copilului si il poarta pe cele mai frumoase tărâmuri, iar o persoana care isi poate folosi imaginația va putea gândi si lucra „out of the box”



Crăciunul este momentul in care devenim ceea ce suntem cu adevărat: ființe pline de iubire, generozitate, puritate si deschidere sufletească.  

Crăciunul este momentul in care suntem mai buni (sau cel puțin încercăm)... 
Dar cum ar fi să fie Crăciun în fiecare zi?
Cum ar fi să fim mai buni in fiecare zi?
Cum ar fi să facem o faptă bună în fiecare zi? Sau măcar de fiecare dată când o putem face☺️ Să oferim un zambet in fiecare zi, să ajutăm un om în vârstă sa traverseze sau sa ducă plasa de cumpărături, sa oferim șansa unui copil să meargă la școală în fiecare zi, să oferim din puținul nostru oricui are nevoie...pentru că este nevoie de magie in fiecare zi...
Cum ar fi să dăruim în fiecare zi? Nu avem nevoie de un pretext sau o zi anume pentru a oferi un cadou persoanei dragi. Nu avem nevoie de cadouri scumpe pentru a dovedi că ne pasă, că iubim...
Știi care este cel mai prețios cadou pe care îl putem oferi celor dragi și mai ales copiilor noștri? Timpul nostru...
Timpul nostru este o bucățică din noi, din viața noastră, un cadou ce nu îl poți lua înapoi...timpul nostru este cel mai prețios cadou...
Să închidem ochii pentru câteva minute și să ne imaginăm că astăzi este ajunul Crăciunului. 
Cum ar arăta ziua ta? 
Ziua mea este acasă, alaturi de cei mici în bucătărie pregătind fursecurile preferate ale lui Moș Crăciun (cu faina, nuci și ciocolată peste tot 😅 dar cu hohote de râs și bucurie). Este cu împodobit de brad și cantat "Moș Crăciun cu plete dalbe". Este cu o cană de ciocolata caldă și multe desene (recunosc...îmi plac desenele Disney și filmele pentru copii 😋 cel mai recent vizionat și îl recomand " Un băiat numit Crăciun") Este cu îmbrățișări calde și mulți pupici. Este cu toată familia alaturi, împărtășind și primind zâmbete, bucurie și emoții pozitive. Și așa mi-aș dori sa fie fiecare zi...cu zâmbete pe buze și bucurie în suflet ❤️


Dar cred că pentru asta exista Crăciunul, să ne reamintească sa credem

Tu știi legenda bradului?

Legenda spune că, odinioară, toţi copacii îşi păstrau frunzele la venirea iernii. Dintre aceştia, doar bradul a rămas, până în prezent, verde la venirea anotimpului rece. Se spune că în preajma iernii, o mică pasăre nu a mai putut să plece spre ţările calde, întrucât avea o aripă ruptă. Tremurând de frig, pasărea a încercat să se adăpostească în frunzişul unui stejar şi a unui ulm stufos, dar ambii copaci au refuzat-o, de teamă că le va mânca fructele. Disperată, aceasta s-a culcat în zăpadă, aşteptând să moară. Deodată a auzit chemarea unui brad, care îi promitea ocrotire. Astfel, pasărea a fost salvată. Dar, în seara de Crăciun, un vânt teribil a suflat cu putere peste pădure şi toţi copacii şi-au pierdut frunzele, în afară de bradul cel generos, pe care Dumnezeu l-a răsplătit pentru gestul de bunăvoinţă şi i-a păstrat frunzişul verde, oricât de aspre au fost iernile care au umat.


Stiai că...

Primul brad care a fost împodobit în România a fost la curtea regelui Carol I, în anul 1866, odată cu sosirea dinastiei Hohenzollern în Ţările Române. Obiceiul a fost preluat imediat de boierimea bucureşteană a vremii, astfel că, începând din acel an, bradul împodobit a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului, inclusiv în casele româneşti.

Zile cu soare si multa veselie!

M. mamica de 3 copii





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Oameni cu pasiuni #1

Oameni cu pasiuni #2

Oameni cu pasiuni #3